Simson v Iglů - Fórum

www.simsonviglu.cz
Právě je 28 květen 2024, 12:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Než budete zakládat nové vlákno, zkuste hledat. Pokud nepomůže, použijte pro pojmenování vlákna nějaký dostatečně výstižný, inteligentní a snadno pochopitelný název. Usnadňujete tak ostatním uživatelům - jak nynějším, tak budoucím - orientaci na fóru. Děkujeme
PS: Příspěvky které toto minimum splňovat nebudou skončí na smetišti. Je nám líto…

Kompletní pravidla k nahléhnutí zde



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Oprava snímací cívky zapalování
PříspěvekNapsal: 26 květen 2008, 17:05 
Offline
Uživatel

Registrován: 19 duben 2005, 08:19
Příspěvky: 10
Bydliště: Litovel
Možná to už někdo řešil,možná to někomu pomůže.
Ve snímači jsou zapojeny dvě cívečky(2x10ohmů) do serie takže výsledně cca 20 ohmů
Civky jsou připájeny k cuprextitu a zality plastem.Většinou byvá závada ve studeném spoji jednotlivých vinutí a plošného spoje. viz obr.
Páječkou odtavíme zadní část snímače,začistíme jehlovým pilníkem nebo skalpelem,provedeme měření,propájíme cínem,kalafunou nešetříme,očistíme lihem a znovu zalijeme plastem (silikon nebo epoxid, NE tavná pistole (může se zahřát a zalepí rotor))

Příloha:
Poznámka: snímač
snímač.jpg [82.11 KiB]
220 krát


je to trochu piplačka ale pár stovek ušetříte...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 květen 2008, 18:28 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14 červenec 2006, 10:33
Příspěvky: 2033
Bydliště: Stará Boleslav
dobrá práce chlape!!!! určo to hodně lidem pomůže.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 květen 2008, 18:40 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 srpen 2007, 18:51
Příspěvky: 341
Bydliště: Klášterec nad Ohří
jo jo hned to soupnu tatovi at mi to taky udela:)

_________________
;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 27 květen 2008, 11:13 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říjen 2007, 16:22
Příspěvky: 1805
Bydliště: Chomutov -> aktualně Brno :)
coward2 píše:
jo jo hned to soupnu tatovi at mi to taky udela:)

ty s tim mas problemy??


jinak dobrej napad... aspon se nebude muset vsude psat ... "kup to i s novym statorem" :)

_________________
NOVÝ PROJEKT NA NAŠEM FÓRU!!!Přepracování dílenské příručky - NOVĚ!!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 27 květen 2008, 13:30 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 srpen 2007, 18:51
Příspěvky: 341
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Do-bby píše:
coward2 píše:
jo jo hned to soupnu tatovi at mi to taky udela:)

ty s tim mas problemy??


jinak dobrej napad... aspon se nebude muset vsude psat ... "kup to i s novym statorem" :)

mam jeste jednu tu puvodni a byli s tim problemy

_________________
;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 06 červen 2008, 22:55 
Offline
Uživatel

Registrován: 04 červen 2008, 05:27
Příspěvky: 1
Jo tak stejný problém jsem měl i já. Neházela mně jiskra, tak jsem roztavil čidlo, spravil studeňáky a jiskra byla na světě.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 12 červen 2008, 20:23 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14 prosinec 2007, 22:33
Příspěvky: 15
Bydliště: trutnov
Dnes jsem to tímto taky vyřešil :band:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 15 červen 2008, 13:20 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14 prosinec 2007, 22:33
Příspěvky: 15
Bydliště: trutnov
Nazdar chlapy,
Tak jsem to včera projel a perfekt :mrgreen: , ale dnes jsem se nestačil divit :bang: :banging:
Bud jsem to blbě pochopil, nebo nevím, co je tavná pistole na lepidlo. :roll:
Myslel jsem,že je to ta na ty tyčinky :alright: ,ale asi NE! :banging:
Dnes jsem nehnul motorem, tak říkám Kur.., co je? :shock:
Napadlo mě spousta věcí, co by to mohlo být, jen ta pravá mě nenapadla. :punch:
Teplem v motoru, se to roztavilo, a mám komplet zalepený rotor - stator :bang: :banging: :bang:
Radost až na kost


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 15 červen 2008, 13:28 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14 červenec 2006, 10:33
Příspěvky: 2033
Bydliště: Stará Boleslav
BMW 318i píše:
Nazdar chlapy,
Tak jsem to včera projel a perfekt :mrgreen: , ale dnes jsem se nestačil divit :bang: :banging:
Bud jsem to blbě pochopil, nebo nevím, co je tavná pistole na lepidlo. :roll:
Myslel jsem,že je to ta na ty tyčinky :alright: ,ale asi NE! :banging:
Dnes jsem nehnul motorem, tak říkám Kur.., co je? :shock:
Napadlo mě spousta věcí, co by to mohlo být, jen ta pravá mě nenapadla. :punch:
Teplem v motoru, se to roztavilo, a mám komplet zalepený rotor - stator :bang: :banging: :bang:
Radost až na kost

:lol: to je pech, jsi měl použít laminát, nebo něco na ten způsob a né lepidlo co se teplem taví :lol:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 15 červen 2008, 18:20 
Offline
Sponzor

Registrován: 21 září 2006, 20:04
Příspěvky: 1378
Bydliště: Blizko zarnovici (SK)
BMW 318i píše:
Nazdar chlapy,...

ehm, tak to je parada. normalne sa plosaky sa natiera kalafuna rozpustena myslim v technickom benzine ale niesom si isty, ale kedze to nespajkujes kazdy den mozes to natriet napriklad chemoprenom

_________________
70/4,Jednokruzkovy piest,Rezonanz Tuning Auspuff 32mm,Mikuni VM20, 17zub.
Uz sem velmo nechodim, keby nieco surne tak ICQ:216270086
kupim doklady na apriliu ext 350..kto by vedel pls piste urcite sa dohodneme


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 19 červen 2008, 00:48 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14 prosinec 2007, 22:33
Příspěvky: 15
Bydliště: trutnov
Je to vyčištěné a už zase jezdím.
Jj, možná máš pravdu, :wink: ale spoléhal jsem na to, :banging: že když sem někdo dá nějaký návod, :roll: tak že nemá mouchy :cry: a pokud ano (což se může stát) :shock: , tak že nejsem jediný, kdo to již provedl a bylo by docela solidní, :roll: kdyby na ten omyl někdo upozornil :twisted: - viz. já
Asi by to takto mělo fungovat, :wink: už jen z důvodu, že toto forum je zaměřeno na opravy,úpravy atd. :wink:
Jinak ten nápad :wink: CHVÁLÍM :alright:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 15 červen 2011, 23:05 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 06 duben 2010, 13:16
Příspěvky: 725
Bydliště: Velka Lehota Slovakia
kde to mam presne letovat ?? alebo poprosim podrobnejsi navod Dik :)

_________________
Simson S51 : Stuntbike - !SOLD!
MZ ETZ 150 : Hazda,stupacky,kotuc,spevneny ram,lak,StickerBombing
Predna Brzda Stav 25%(■■◘◘◘◘◘◘◘◘)
Vzhlad Stav 100%(■■■■■■■■■■)
StickerBombing
Plan → predna brzda
!DDR machines Rock!
Stunt For Live


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 28 červen 2011, 15:48 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 04 únor 2010, 20:17
Příspěvky: 2824
Bydliště: Dolní Roveň (okr. Pardubice)
ahoj, vcera mi zacla blbnout elektrika, cely den sem nemohl prijit na zavadu, dnes sem toto vyzkousel a ejhle, jiskra jeste lepsi nez predtim :) tak sem se chtel zeptat co mam pouzit misto te tavne pistole? nemohl by se pouzit silikon na motory? ten cerveny do 300stupnu? jinak moc chvalim tento navod. je to super a myslim ze to pomuze jeste spouste lidi.. dekuji

_________________
Simson S53 Enduro 12V 1993 => S73SM
70/4M by FK-Racing; Karbon klapky Kawa KX 80; Stage6 TM24; Leoš Vincek; Ducati Energia
Fotogalerie: http://ziber249.rajce.idnes.cz/Simson_S53/#
Soutěž:Obrázek Olej


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 04 červenec 2011, 20:31 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14 duben 2008, 20:42
Příspěvky: 1340
Bydliště: Liberecko... krásnej kraj... (okres Semily))
Me to nepomohlo ... :(


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 říjen 2011, 07:37 
Offline
Uživatel

Registrován: 23 prosinec 2009, 18:57
Příspěvky: 23
Bydliště: Ostrava
Roman píše:
Možná to už někdo řešil,možná to někomu pomůže.
Ve snímači jsou zapojeny dvě cívečky(2x10ohmů) do serie takže výsledně cca 20 ohmů
Civky jsou připájeny k cuprextitu a zality plastem.Většinou byvá závada ve studeném spoji jednotlivých vinutí a plošného spoje. viz obr.
Páječkou odtavíme zadní část snímače,začistíme jehlovým pilníkem nebo skalpelem,provedeme měření,propájíme cínem,kalafunou nešetříme,očistíme lihem a znovu zalijeme plastem(používám
lepící tavnou pistoli)
Příloha:
snímač.jpg
je to trochu piplačka ale pár stovek ušetříte...


Jo a prosím te mi je třinact roku kde přesne zezadu to mam odpajet jak je na tom obrazku nebo jak jsou ty dva vyvody na kable ???
ja uz nejezdim 3 mesice a chtel bych si to opravit sám.

_________________
Mam simsona s51endur,červený,original nemecky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.082s | 15 Queries | GZIP : On ]