Název: STAHOVÁK LOŽISKA 6000 C3Popis:Kdysi jsem řešil, jak sundat ložisko 6000 z karteru (to malé od hnací hřídele spojky). Dostal jsem odpovědi typu: narazit hřídel na ložisko, nahřát okolí a ložisko vytáhnout, nebo zbrousit hlavu šroub a nechat na něm zobáček, za který se ložisko vytáhne. Ani jedno se mi nelíbilo a tak před pár dny, když jsem si prohlížel karter, jsem to vyřešil jinak.
Všiml jsem si, že dvě díry na šrouby spojující obě půlky karteru jsou v linii s ložiskem. Vzal jsem tedy kus plechového pásu o tloušťce 5mm, vyvrtal příslušné díry, vzal pár šroubů a matek a udělátko bylo hotové.
Místo pásu je možno použit i L profil abychom získaly pevnější přípravek, ale není to tak moc potřebné,
Použití: 1. vytažení páčky spojky (odpojí se pružinka, sikovkama se vytáhne celá tyčka - nebojte se trochu zatáhnout. Když už děláte GO motoru, můžete rovnou vyměnit těsnící O-kroužek na tyčce)
2. na prostředek závitové tyče M6 dlouhé alespoň 65mm našroubujeme 2x matici M6 a dotáhneme je proti sobě.
3. dírou po tyčce spojky vložíme pod ložisko matici M6
4. ložiskem protáhneme závitovou tyč a zašroubujeme do vložené matičky pod ložiskem.
5. na závitovou tyč nasadíme plocháč prostřední dírou a matičkou M6 přišroubujeme
6. Díramy v karterech prostrčíme šrouby s válcovou hlavou a plochou drážkou pro šroubovák, prostrčíme plechem a dotáhneme matičky.
7. sikovkama, nebo klíčem uchopíme závitovou tyč za matičky uprostřed
8. klíčem utahujeme matičku nad plechem na závitové tyči. Tím dochází k plynulému a bezpečnému vysouvání ložiska z karteru
Cena:Pásovinu jsme měli v dílně jako odřezek
závitová tyč byl také odřezek co někde zbyl
6x matice M6 (za nové tak 30kč ????)
2x šroub M6 (za nový tak 20kč??? - stačí vzít ty, které jste vyšroubovaly z karterů)
sumasumárum se člověk dostane
pod 100 kčVýkres přípravku:Příloha:
Fotografie:Příloha:
Příloha:
Příloha: