Tak dneska večer nový rekord, za bezvětří do 5km/h, teplota nad asfaltem 13-20°C, vlhkost vzd. 60-80%, předstih něco kolem 0.5 mm přesně jsem to neměřil. Prostě jsem otočil statorem resp. ryskou na statoru asi o 5mm k HÚ a jezdím tak už 3000km.
po rovině 68km/h, z mírného kopce 77,4.
Zdá se že když se to přehoupne přes 70km/h tak to chytne slabě druhý dech. Počítal jsem zkusmo jaký má palivo oktanové číslo a odhaduji to minimálně na RON 100 a MON 89. Asi ještě záleží zda letní 100ok OMV nebo zimní. S tím neumím kalkulovat. Pokud přičtu k E5% pridany ethanol tak tam mám celkem zhruba10%. Ještě nevím zda ten technický líh je úplně bezvodý. Voda dost silně ovlivňuje oktany.
Syntetický olej Repsol Comp. píše.

Na běžný neaditivovany natural 95 E5 mi 1:30 směs nedávala víc jak 64km/h po rovině, v terénu a kopcích přehřívání, ztráta výkonu i v teplém počasí, jsem míval předepsaný předstih z DP myslím že 1,6 mm nebo tak nějak.
Dokud to hoří moc rychle při optimální sytosti, hraješ si s vyšším kompresním poměrem, da se říct na hranici detonací a ztrácí motor přehříváním v teplém počasí výkon, nemá podle mého soudu smysl dávat standardní předstih 1.6 mm. Akorát se tím snižuje účinnost cyklu, ještě víc se to přehřívá a přetěžuje klikovka. To je můj předpoklad který teď podrobim testování. Palivo mám teď jakoby optimální.
Zkusím zvyšovat predstih a budu sledovat jak na to reaguje výkon, vibrace, pak případně zkusit přídavky ethanolu, který by měl zpomalovat hoření.