Simson v Iglů - Fórum

www.simsonviglu.cz
Právě je 02 prosinec 2021, 04:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Než budete zakládat nové vlákno, zkuste hledat. Pokud nepomůže, použijte pro pojmenování vlákna nějaký dostatečně výstižný, inteligentní a snadno pochopitelný název. Usnadňujete tak ostatním uživatelům - jak nynějším, tak budoucím - orientaci na fóru. Děkujeme
PS: Příspěvky které toto minimum splňovat nebudou skončí na smetišti. Je nám líto…

Kompletní pravidla k nahléhnutí zde



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nestartuje mi Simák 12V 4kvalt S51E
PříspěvekNapsal: 03 říjen 2021, 21:32 
Offline
Uživatel

Registrován: 03 říjen 2021, 20:21
Příspěvky: 1
Zdravím,

už poněkolikáté zde na foru, ale jako bezradný se obracím na pomoc. U mě je to asi nějaké specifické.
Simák mi po 1 ročním stání v garáži ani neblafne. Šel jsem po tomto:
1. Nový Benzín Natural 95 se neuznávaným M2T (poměr 1:40 ) ani ťuk
2. Kontrola nádrže, zde benzín stéká do karbce - benzín do karbce jde
3. Čištění karburátoru a jeho kontrola - karbec až na těsnění jinak prakticky všude OK, přes trysky jde krásně vidět, karbec cca 2 roky starý (s původním karb. to prakticky nikdy za studena nechytlo)!
4. Čištění filtru na sání vzduchu --- filtr čistý a OK
5. Kontrola napnutí bovdenů - plyn OK, sytič se sám vracel, po zaregulování šroubem na lanku zůstává viset a šoupátko sytiče visí v horní poloze (gumička tam je).

Nenakopnu jej ani bez a ani se sytičem. Co je nejhorší, že jej ani neroztlačím. Chytal dřív na jedničku/dvojku po pár metrech (když dlouho stál v garáži a měl jsem starý karbec). Teď ani kulový po 50 m s kopce. Prostě to ani neblafne.

Ještě mám v plánu mrknout na svíčku, jestli je jiskra OK. Mám taky obavy, že nasávám s benzínem i převodovkový olej, protože z výfuku teče černej bordel. Možná je to ale ještě zbytek z předchozího benálu smíchaného s olejem pro japonské motorky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 12 listopad 2021, 21:04 
Offline
Uživatel

Registrován: 16 srpen 2011, 14:58
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha
Mě tohle dělal vadný snímač otáček - prostě to nešlo nakopnout ani roztlačit. Někde je tu ve fóru návod, jak snímač "opravit" proletováním kontaktů. Mě to pomohlo a od té doby bez problémů.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.080s | 15 Queries | GZIP : On ]